الأربعاء 22 يناير 2025 04:02 مـ 22 رجب 1446هـ
رابطة علماء أهل السنة

    فارسي مقاله

    خدا کجاست؟

    رابطة علماء أهل السنة

    هر از گاهی که در این دنیای ماتم زده مصیبت تازه ای رخ میدهد و موج جدیدی از فرزندان این امت هردم شهید طعمه سفاکان و خون آشامان میشوند٬ ما امت به خواب رفته٬ تکانی میخوریم و از خود میپرسیم که این همه بدبختی و ظلم از کجا می آید؟

    در این میان عده ای از روی غرض و بخاطر تضعیف عقاید مومنان و عده ای هم از روی خشم و اندوه و فشار روحی فراوانی که در قبال مشاهده این جنایت ها متحمل شده ایم فریاد سر میدهیم که:

     

    پس خدا کجاست؟

    خدا همینجاست نزدیک تر از رگ گردن من و تو٬ اگر صدایش کنیم پاسخ میدهد و اگر از او چیزی بخواهیم اجابت میکند.

    (وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَيْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرِيدِ) سوره ق.

    ترجمه: و ما از شاهرگ گردن بدو نزديكتريم.

    (وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ فَلْيَسْتَجِيبُواْ لِي وَلْيُؤْمِنُواْ بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ ) سروه بقره.

    ترجمه: ‏و هنگامي كه بندگانم از تو درباره من بپرسند ( كه من نزديكم يا دور . بگو : ) من نزديكم و دعاي دعا كننده را هنگامي كه مرا بخواند ، پاسخ مي‌گويم ( و نياز او را برآورده مي‌سازم ) . پس آنان هم دعوت مرا بپذيرند و به من ايمان بياورند تا آنان راه یاب شوند.

    آیا خدا نمیداند که این همه ظلم بر ما روا داشته شده است؟

    بدان که اگر من و تو با وجود اینکه مخلوقات ضعیف و محدودی بیش نیستیم٬ از فجایع و جنایاتی که روزانه در گوشه و اکناف این عالم رخ میدهد آگاه میشویم٬ و از شدت آن آزرده خاطر شده و قلب هایمان می رنجد و در تکاپو می افتیم تا از این ظلم کده بیرون آییم٬  پرودگار لطیف و خبیری که از همه جزئیات این عالم هستی با خبر بوده وهست٬ قبل از من و تو از وقوع این جنایت ها با خبر شده٬ عاملینش را شناسایی کرده و ذره ذره جزئیات آنرا ثبت کرده است.

    (أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ ‏)سوره ملک.

    ترجمه: ‏مگر كسي كه (مردمان را) مي‌آفريند (حال و وضع ايشان را) نمي‌داند، و حال اين كه او بس دقيق و باریک بین و آگاه است؟ !‏

    (إِن تَكُ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِّنْ خَرْدَلٍ فَتَكُن فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّمَاوَاتِ أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِيرٌ ) سوره لقمان.

    ترجمه: ‏ اگر (جسم کوچکی) به اندازه دانه خردلي  باشد و در دل سنگي  يا در آسمانها، و يا اين كه در ميان زمين باشد، خدا آن را حاضر میکند٬ چرا كه خداوند بس دقيق وباریک بین و آگاه است.‏

    پس چرا خدا این ظالمان را بسزای کردارشان نمیرساند؟       

    نگران نباش٬ خداوند بهتر از من تو آدم ها را میشناسد٬ من و تو فقط حدس میزنیم که فلانی و فلانیها ظالم وستم پیشه هستند٬ ولی خدا دقیقا همه ستم پیشگان را میشناسد٬ و مطمئن باش خیلی از کسانی که من و تو فکر میکنیم آدم های خوبی هستند و دوست شان داریم وحمایت شان میکنیم در ظلمی که بر ما روا داشته شده از همه پیش دست تر بوده اند٬ ولی از دیده ما پنهان مانده اند٬ از دید خدا اما٬ نه!

    وَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصَارُ ** مُهْطِعِينَ مُقْنِعِي رُءُوسِهِمْ لَا يَرْتَدُّ إِلَيْهِمْ طَرْفُهُمْ وَأَفْئِدَتُهُمْ هَوَاءٌ (سوره ابراهیم ۴۲-43).

    ترجمه: گمان مبر كه خدا از كارهائي كه ستمگران مي‌كنند بي‌خبر است. (نه، بلكه مجازات) آنان را به روزی واگذار مي‌كند كه چشمها در آن (از خوف و هراس چيزهائي كه مي‌بيند) باز مي‌ماند.

    ‏(ستمگران) سرهاي خود را بالا گرفته و يك راست (به سوي ندا دهنده) مي‌شتابند و چشمانشان (از مشاهده اين همه عذاب هراسناك) فرو بسته نمي‌شود و دلهايشان (از عقل و فهم و انديشه) خالی مي‌گردد.

    (وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ خَيْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدَادُوا إِثْمًا وَلَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ) آل عمران.

    ‏ترجمه: كافران گمان نبرند كه اگر بديشان مهلت مي‌دهيم به صلاح آنان است، بلكه ما بديشان فرصت مي‌دهيم تا بر گناهان خود بيفزايند و براي آنان عذاب خواركننده‌اي (در نظر گرفته شده) است.‏

    ضمنا فراموش نکن که به تاخیر انداختن مجازات گناه کاران از جمله سنت های الهی است٬ و این سنت مطمئنا به نفع من و تو هم هست.

    مپرسی چرا؟

    چون که اگر خداوند قرار باشد هر انسانی را به مجرد اینکه گناه انجام داد مجازات کند٬ آنوقت هیچ جنبنده ای بر روی زمین یافت نخواهد شد٬ چرا که خوب میدانی که من تو هم خیلی از وقت ها به اندازه امکاناتمان گناه کرده ایم و از خطوط سرخ پا را فراتر نهاده ایم٬ تنها فرق مان با کسانی که فکر میکنیم خیلی بد اند٬ اینست که امکانات و موقعیتی که آنها دارند هیچ وقت در اختیار ما قرار نگرفته است.

    (وَلَوْ يُؤَاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِمَا كَسَبُوا مَا تَرَكَ عَلَى ظَهْرِهَا مِن دَابَّةٍ وَلَكِن يُؤَخِّرُهُمْ إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى فَإِذَا جَاء أَجَلُهُمْ فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِعِبَادِهِ بَصِيراً ) سوره فاطر.

    ترجمه: ‏هر گاه خداوند مردمان را در برابر كارهائي كه مي‌كنند ( فوراً و بدون كمترين مهلتي) به كيفر برساند ، انساني را بر روي زمين باقي نخواهد گذاشت. وليكن خداوند (به لطف و كرم خود ، كيفر) ايشان را تا زمان معيّني به تأخير مي‌اندازد. وقتي كه مدّت مشخّصه ايشان فرا رسيد، خداوند (اعمال وکردار) بندگان خود را (به دقت) مشاهده کرده است. (لذا چنان كه بايد پاداش و جزای آنان را مي‌دهد ).

    شاید بپرسی: پس چرا خدا ما را از این حالت نجات نمیدهد و سرنوشتمان را عوض نمیکند؟

    بدان که خداوند این دنیا را بر اساس قوانینی که از قبل تصویب کرده اداره میکند وهیچ راهی برای دور زدن این قوانین وجود ندارد٬ در اصطلاح به این قوانین (سنت های الهی و کونی) گفته میشود.

    سنت های الهی هرگز قابل تغییر و تبدیل نیستند٬ تحت هیچ شرایطی٬ خوب دقت کن! تحت هیچ شرایطی! هرگز و هرگز٬ باز هم تکرار میکنم در هیچ شرایطی!

    (وَلَا تَجِدُ لِسُنَّتِنَا تَحْوِيلًا) سوره اسراء.

    ترجمه: و تغيير و تبديلي در شيوه ما (سنت ما) نخواهي‌ديد (و كسي را نخواهي يافت كه بتواند سنّت ما را دگرگون سازد).‏

    (فَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَبْدِيلًا وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَحْوِيلًا) سوره فاطر.

    ترجمه: هرگز دگرگوني و تبديلي در شيوه رفتار (سنتهای) خدا نخواهي يافت، و هرگز نخواهي ديد كه روش (سنتهای) خدا تغيير مسير دهد.

    حال که این موضوع برایت روشن شد پس بدان که سنت ازلی خداوند در تعامل با ملت ها اینگونه بوده که هرگز حالتش را تغییر نمیدهد مگر اینکه خودش تمایل به این کار داشته باشد و در این راه تلاش کرده باشد.

    (نَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ). سوره رعد.

    ترجمه: خداوند حال و وضع هيچ قوم و ملّتي را تغيير نمي‌دهد (و ايشان را از بدبختي به خوشبختي، از ناداني به دانائي، از ذلّت به عزّت، از نوكري به سروري، و . . . و بالعكس نمي‌كشاند) مگر اين كه آنان احوال خود را تغيير دهند.

    حال از خودت بپرس و اعمال و کردار خود و سایر هم میهنان وهم کیشانت را وزن کن٬ و ببین که آیا ما واقعا در جهت تغییر خود کوشیده ایم٬ و آیا ما واقعا لیاقت نصرت و همراهی خدا را داریم و........

    اعمال واقعا لیاقت

    فارسي